En utopi i verkligheten : kolonirörelsen och det nya samhället - Bergquist, Magnus (Göteborg : Etnologiska föreningen i Västsverige, 1996)
Summary.
Väitöskirja
Keywords: historia; kaupunkikansatiede; kaupunkikulttuuri; modernisaatio; siirtolapuutarhat; sosiaalinen muutos; yhteisöt; historia; stadsetnologi; stadskultur; modernisering; koloniträdgårdar; social förändring; gemenskaper; Ruotsi; Sverige; väitöskirjat; doktorsavhandlingar