Vi blev kvar, men våra syskon for : om flyttningsbeslut och alternativ i en finlandssvensk utflyttningsort, Närpes i Österbotten - Rosengren, Annette (Forskningsrapport / Forskningsprojektet Migrationen mellan Finland och Sverige efter andra världskriget, 1980)
Yhteenveto: Me jäimme, mutta siskomme ja veljemme lähtivät : muuttopäätöksistä ja vaihtoehdoista eräällä suomenruotsalaisella lähtöpaikkakunnalla, Närpiössä Pohjanmaalla.
Keywords: päätöksenteko; siirtolaisuus; suomalaiset; beslutsfattande; migration (människor); finländare; Ruotsi; Sverige