Kouluajan kivoin päivä : folkloristinen tutkimus penkinpainajaisperinteestä - Saarikoski, Helena, 1958- (Helsinki : Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1994)
Summary.
Väitöskirja
Keywords: abiturientit; folkloristiikka; koulujuhlat; koululaiset; koulut; lukio; nuorisokulttuuri; nykyperinne; penkinpainajaiset; perinne; siirtymäriitit; abiturienter; folkloristik; skolfester; skolelever; skolor (läroanstalter); gymnasiet; ungdomskultur; modern tradition; bänkskuddarfester; tradition; övergångsriter; väitöskirjat; doktorsavhandlingar