Šiuolaikinis moksleivių folkloras : kolektyvinė monografija - Anglickienė, Laima; Skabeikytė-Kazlauskienė, Gražina; Macijauskaitė-Bonda, Jurgita; Kulakauskienė, Dovilė; Šlepavičiūtė, Ingrida (Vilnius : Gimtasis žodis, 2013)
Contemporary schoolchildren's folklore.
Įvadas -- Vaikų folkloro tyrimų apžvalga -- Erzinimai -- Skaičiuotės -- Vaikų anekdotai -- Siaubaraštukai -- Šiurpės -- Sakmiškieji pasakojimai -- Burtai -- Meilės istorijos -- Mokyklinis proginis folkloras: himnai ir dainos -- Išvados.
Sisältää bibliografisia viitteitä (sivut 345-367) ja hakemiston.
Keywords: lastenperinne; koululaiset; kiusoitteluperinne; lorut; kaskut ja anekdootit; magia; nykytarinat; kertomukset; koulujuhlat; liettualaiset; Liettua