Framför mikrofonen och bakom : en personlig återblick på Svenskt visarkivs verksamhet med inspelningar av folkliga musiktraditioner - Ramsten, Märta ([Möklinta] : Gidlunds förlag, 2022)
När Märta Ramsten från 1968 till mitten av 1990-talet reste runt i landet med Nagra-bandspelare satt sångare och spelmän från Överkalix i norr till sydligaste Skåne framför mikrofonen. Bakom mikrofonen fanns den lyssnande dokumentatören. [Bokinfo]
Keywords: 1960-luku.; 1970-luku.; 1980-luku.; 1990-luku.; 1960-talet.; 1970-talet.; 1980-talet.; 1990-talet.; Folk music; Field work; kansanmusiikki; kenttätyö; kenttätallenteet; etnomusikologia; musiikintutkijat; folkmusik; fältarbete; fältinspelningar; etnomusikologi; musikforskare; Ruotsi; Sverige; muistelmat; memoarer; Ramsten, Märta.; Svenskt visarkiv