"Skriv så ofta du kan" : brevväxlingen mellan Georg Henrik von Wright och Eino Kaila 1937-1958 - Wright, Georg Henrik von, 1916-2003; Österman, Bernt, 1961-; Herzberg, Fredrik; Toivakainen, Niklas; Kaila, Eino, 1890-1958 (Helsingfors : Svenska litteratursällskapet i Finland ; Stockholm : Appell förlag, 2020)
Korrespondensen mellan de finländska filosoferna Georg Henrik von Wright (1916-2003) och Eino Kaila (1890-1958) omfattar mer än 20 år. Den ger en unik bild av vänskapen mellan två betydande filosofer, deras tankar och utvecklingsvägar samt intryck av en ofta turbulent samtid.
Två filosofer i 1900-talet och deras brev -- En unik brevväxling -- Professorn och hans elev -- De tidiga breven 1937-1941 -- De senare breven 1945-1958 -- Brev.
Sisältää bibliografisia viitteitä.
Keywords: Wright, Georg Henrik von, -- 1916-2003.; Kaila, Eino, -- 1890-1958.; Philosophers; filosofit; kirjeenvaihto; Finland; Suomi; biografier; elämäkerrat