Folkloras vākšanas vēsture fotogrāfijās = History of folklore collection in photographs - Lielbārdis, Aigars; Brūns, Uldis Verners, 1957-; Salmanis, Krišs, 1977- (Rīga : LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, 2014)
Albumā "Folkloras vākšanas vēsture fotogrāfijās. Latviešu folkloras krātuvei 90"" ir iekļauti 219 foto uzņēmumi (fotogrāfijas, foto negatīvi) no Latviešu folkloras krātuves fondiem, kuros atspoguļota folkloras vākšana – ievērojami teicēji, folkloras vācēji, pierakstītāji un ieskaņotāji, kā arī folkloras pieraksta situācijas no dažādām Latvijas vietām. Foto uzņēmumi ir izkārtoti hronoloģiski – sākot ar 1925. gadu un līdz 1992. gadam – tādējādi sniedzot iespēju izsekot folkloras vācēju darbam cauri laikiem. Albumā attēli ir iedalīti trīs grupās pēc to uzņemšanas laika, ko pamato atšķirīgā politiski-vēsturiskā situācija Latvijā, tehniskās iespējas un folkloras vākšanas principi. Albumam ir sastādītāja Aigara Lielbārža "Ievads" un Māras Vīksnas raksts "Ceļevedis albumam".
Ievads = Introduction / Aigars Lielbārdis -- Ceļvedis albumam = Guide to the album / Māra Vīksna -- Starpkaru periods = Interwar period -- Padomju periods = Soviet period -- Mũsdienu perioda aizsākums = The beginnings of the present period.
Teksti latviaksi ja englanniksi.
Keywords: Latviešu folkloras krātuve.; valokuvat; perinnearkistot; kuva-arkistot.; perinteentaitajat; perinteenkerääjät; folkloristit; latvialaiset; fotografier; traditionsarkiv; bildarkiv; traditionsbärare; traditionsinsamlare; folklorister; letter; Latvia; Lettland; kuvateokset; bildverk