Noin 10 myyttiä feminismistä - Abdulkarim, Maryan, 1982-; Suomalaisen Kirjallisuuden Seura; Talvitie, Eveliina, 1970-; Pitkänen, Jyri, 1979- ([Helsinki] : SKS, 2018)
Kaksi erilaista elämää. Kaksi suomalaista naista. Molemmista tuli isona feministi. Maryan Abdulkarim ja Eveliina Talvitie ovat kohdanneet paljon sitkeästi eläviä feminismiin liittyviä uskomuksia ja hokemia, joista useat eivät pidä paikkaansa. Toisin sanoen kyse on eräänlaisista myyteistä. Tässä kirjassa nuo myytit murretaan, kuoritaan ja pilkotaan paloiksi. Tarjolla on herkullisia väitteitä ja sitäkin herkullisempia vastaväitteitä. Tämä kirja on ajattelevien ja kysyvien ihmisten kirja kaltaisilleen: Kuka nyt helppoa haluaa, kun voi saada haastavaa.
Myytti nro 1 Feministit vihaavat miehiä -- Myytti nro 2 Feministi ei halua että mies avaa hänelle oven -- Myytti nro 3 Feministit tekevät asioista turhan monimutkaisia -- Myytti nro 4 Feminismi tappaa ilon elämästä -- Myytti nro 5 Feminismi estää miehiä olemasta miehiä ja naisia olemasta naisia -- Myytti nro 6 Feministillä ei voi olla huivia eikä pitkiä hiuksia -- Myytti nro 7 Feminististä ei ole puolisoksi -- Myytti nro 8 Feministit ovat uhriutujia -- Myytti nro 9 Feminismi tavoittelee naisten ylivaltaa -- Myytti nro 10 Mies ei voi olla feministi eikä nainen seksisti -- Myytti nro 11 Feminismi on turhaa, koska Suomi on tasa-arvoinen maa.
Sisältää bibliografisia viitteitä.
Keywords: tasa-arvo.; tasa-arvokasvatus.; feminismi; sukupuoliroolit; naisen asema; miehen asema; seksismi; jämställdhet; jämställdhetsfostran; feminism; könsroller; kvinnans ställning; mannens ställning; sexism