Jumalan viholliset : Euroopan noitavainojen historiaa - Peura, Aleksi (Like, 2018)
Jos yleistä käsitystä on uskominen, keskiaikainen Eurooppa valaistiin noitaroviosoihduilla ja jokainen nainen oli vaarassa naapuriensa taikauskon johdosta. Jumalan viholliset pureutuu noitavainomyyttiin, purkaa sen osiin ja rakentaa palasista tarkan kuvan oikeasta historiallisesta ilmiöstä. Yleistajuisessa teoksessa perehdytään yksittäisiin noitavainoihin ja kidutuskeinoihin sekä noituusteoreetikkoihin ja nykypäivän noitiin.
Keywords: noitavainot; noituus; noidat; naiset; keskiaika; taikausko; harhaoppisuus; inkvisitio; oikeudenkäynti; kuolemanrangaistus; historia; uusi aika; häxprocesser; häxeri; häxor; kvinnor; medeltiden; vidskepelse; irrlärighet; inkvisitionen; rättegång; dödsstraff; nya tiden; Eurooppa; Europa