Uusi islamin käsikirja - Hämeen-Anttila, Jaakko (Kustannusosakeyhtiö Otava, 2017)
Millainen oli Isisin nousu ja tuho? Keitä ovat sunnalaiset ja shiiat? Mitä Syyriassa tapahtuu? Mikä arabikevät oli? Ovatko Eurooppa ja Suomi islamilaistumassa? Uusi islamin käsikirja vastaa näihin ja lukuisiin muihin ajankohtaisiin ja päivänpolttaviin kysymyksiin islamista ja islamilaisen maailman nykytilanteesta. Teos on jatkoa vuonna 2004 ilmestyneelle Islamin käsikirjalle. Vanhasta teoksesta on mukana joitain islamin uskoa, opinkappaleita ja historiaa käsitteleviä lukuja, mutta valtaosa kirjan aineistosta on uutta.
Keywords: araber; arabikevät; arabimaat; arabiska våren; arabit; arabländer; flyktingskap; fundamentalism; fundamentalismi; heligt krig; historia; islam; islamilainen kulttuuri; islamisk kultur; islamofobi; islamofobia; kurder; kurdit; kvinnans ställning; muslimer; muslimit; naisen asema; pakolaisuus; pyhä sota; radikalisering; radikalisoituminen; religionsfrihet; sharia; shia; šiialaisuus; sunnalaisuus; sunnism; terrorism; terrorismi; uskonnonvapaus; Finland; Iran; Suomi; Syrien; Syyria; Turkiet; Turkki