Kun pohjoisen matkasta tuli elämän mittainen : suomalaisvaimot saamelaisyhteisössä - Korpilähde, Outi, 1954- (Rovaniemi : Lapin yliopisto, 2015)
Go mátkkis davás bođii eallima guhkkosaš : suopmelaš eamidat sámeservošis.
Ko mää'tǩest tââvas šõõddi jie'llem kokksaž : lää'ddkaappi sää'mõutstõõzzâst.
Ko tave määđhist šoodâi eellim kukkosâs : syemmiliih káálguh sämmilâš siärváduvvâst.
When a northern journey became life-long : Finnish wives in Sámi communities.
Väitöskirja
Tiivistelmä suomen ja englannin lisäksi pohjoissaameksi, kolttasaameksi ja inarinsaameksi.
Sisältää bibliografisia viitteitä.
Keywords: toimijuus; akkulturaatio; avioliitto; kulttuurinen pääoma; monikulttuurisuus; naiset; parisuhde; perheet; saamelaisuus; yhteisöt; sosiaalinen pääoma; sopeutuminen; suomalaiset; agentskap; ackulturation; äktenskap; kulturellt kapital; mångkulturalism; kvinnor; parförhållande; familjer; samiskhet; gemenskaper; socialt kapital; anpassning; finländare; Lappi; Lappland; saamelaistapaisuus; väitöskirjat; doktorsavhandlingar; Bourdieu, Pierre