Pedot - Sajaniemi, Vuokko (Helsinki : Tammi, 2015)
" Vahvatunnelmainen, mystiikkaa ja realismia yhdistelevä esikoisromaani on tarina isästä ja tyttärestä, pelosta ja menetyksestä, mutta myös uskosta ja rakkaudesta. Pieni maalaispitäjä metsien keskellä, itärajan tuntumassa. Siellä asuu nuori Maria, ortodoksisen papin tytär. Hänen elämässään kohtaavat taivas ja maa, pyhät Mariat ja Marilynit ja Sinkkuelämän tähdet. Traaginen onnettomuus heittää Marian teinitytön elämästä syvälle perheen vaiettuun suruun, samaan aikaan kun hänen isänsä joutuu pohtimaan syvimpien elämänvalintojensa painoarvoa. Ja metsän sudet hiipivät yhä lähemmäs kylän taloja, niin että asukkaat valtaa pelko, kiihko ja innostus. Kukin reagoi uhkaan oman luontonsa mukaisesti, Mariakin. " -- (Tammi)
Keywords: isät; mystiikka; ortodoksisuus; suru; susi; tyttäret; fäder; mystik; ortodoxi; sorg; varg; döttrar; esikoisteokset; romaanit; debutverk; romaner