Galileo - Lahtinen, Johannes, 1970- (Helsinki : Gummerus, 2015)
" Luova nero. Ahne pyrkyri. Hirviö. Enenevissä määrin ihminen. Galileo kertoo Galileo Galileista (1564-1642), tieteenedistäjästä, keksijästä, klassisen fysiikan, tähtitieteen ja kolmen lapsen isästä. Fiktiivinen elämäkerta seuraa Galileon elämänvaiheita aina Helvettiin asti (ja takaisin). Romaani tarjoaa lukijalleen älyllistä haastetta ja hupaisia kohtaamisia, älytöntä kähmintää ja tupelointia. Syvimmällä virtaa humaani tarina anteeksiantamattomasta hylkäämisestä ja pyrkimyksestä sovitukseen. Lopputulos on sekä historiallisen tarkka että karnevalistisen riehakas, mielikuvituksellinen kuvaus siitä miten kaikki olisi voinut tapahtua. " -- (Gummerus)
Keywords: luonnontieteilijät; naturvetare; Italia; Italien; Galilei, Galileo, -- 1564-1642.; biografier; biografiska romaner; elämäkerrat; elämäkertaromaanit; historialliset romaanit; historiska romaner; romaanit; romaner; 1500-luku.; 1500-talet.; 1600-luku.; 1600-talet.