Perillä kello kuusi - Honkasalo, Laura, 1970- (Helsingissä : Otava, 2015)
" Kesä 1966 - maailma avautuu, rakkaus vapautuu. Kenenkään huomaamatta kahden helsinkiläisnaisen elämä muuttuu peruuttamattomasti. Nelikymppinen Vuokko on viettänyt edustusrouvan elämää. Lasten aikuistuessa elämään hiipii tyhjyys. Kun hän kohtaa toistakymmentä vuotta nuoremman Martin, tyhjyydessä leimahtaa kipinä. Aune on tehnyt itsensä korvaamattomaksi työpaikalla ja vaiennut tunteistaan. Ankara velvollisuudentunto on ollut papin tyttärelle itsestäänselvyys lapsuudesta asti. Kun Aune uskaltautuu muodikkaalle Kanarian-matkalle, elämään avautuu uusia näköaloja. " -- (Otava)
Keywords: elämänmuutokset; genusforskning; kvinnor; livsförändringar; naiset; sukupuolentutkimus; Helsingfors; Helsinki; kaunokirjallisuus; romaanit; romaner; skönlitteratur; 1960-luku.; 1960-talet.