Ronsun elämää - Väntsi, Timo, 1966-; Lihastautiliitto; Räty, Venla ([Turku] : Lihastautiliitto, 2013)
Timo Väntsin piirtämä Ronsun elämää on koottu Lihastautiliiton Porras-jäsenlehdessä ilmestyvästä Ronsu-sarjakuvasta, joka on viihdyttänyt lehden lukijakuntaa jo 11 vuoden ajan. Sarjakuvan avainhahmona seikkailevat sirkusnorsu Ronsu ja Siiri-hiiri ystävineen tapahtumarikkaassa sirkusympäristössä. Sarjakuva kuvaa suoraan ja vertauskuvien kautta lihastautia sairastavan elämää ja aiheet tulevat piirtäjä Timo Väntsin omista kokemuksista sekä yhteiskunnallisista aiheista. Sarjakuvat ovat suosittuja nuorison keskuudessa, ja sarjakuvataide tarjoaa helpon lähestymismuodon erilaisuuteen ja vammaisuuteen. Toisaalta Ronsun elämää tarjoaa myös uuden ja kiinnostavan näkökulman sarjakuvaan.
Sarjakuvat julkaistu aiemmin Porras-lehdessä.
Keywords: sarjakuvat; tecknade serier