Musiikki kulttuurina - Seye, Elina; Moisala, Pirkko; Suomen etnomusikologinen seura (Suomen Etnomusikologisen Seuran julkaisuja, ISSN 0785-2746, 2013)
Johdanto. Etnomusikologian uudet haasteet / Pirkko Moisala. Etnografisia tutkimusasetelmia. Musiikintutkija ihmisten keskellä - etnomusikologinen kenttätyö / Pirkko Moisala ja Elina Seye. Bimusikaalisuudesta musiikillisen toiminnan tutkimukseen / Tuuli Talvitie. Konserttikiertueen etnografinen tutkimus : iskelmätähti Arja Korisevan 15-vuotistaiteilijajuhlakiertueen etnografinen tapausanalyysi / Yrjö Heinonen. Etnomusikologia ja etnografinen kirjoittaminen / Helmi Järviluoma. Osallistava tanssintutkimus : soveltavaa etnomusikologiaa ja esitystutkimusta tanssien, keskustellen ja kirjoittaen / Hanna Väätäinen. Metodologisia avauksia. Konstruktionismi etnomusikologisena näkökulmana / Johannes Brusila. Musiikinhistorian tutkimus etnomusikologiassa / Vesa Kurkela. Musiikin paradigmaattinen analyysi / Jarkko Niemi ja Marko Jouste. Länsimaisen taidemusiikin etnomusikologinen tutkimus / Markus Mantere ja Pirkko Moisala. Tanssiantropologian näkökulmia ja menetelmiä / Petri Hoppu ja Elina Seye. Äänimaiseman ja kulttuurisen äänen tutkimus / Heikki Uimonen. Musiikin kulttuurisia analyyseja. Moni-identtisyys ja etnisten vähemmistöjen musiikki / Pekka Suutari. Musiikkia jälkikoloniaalisesta Suomesta / Antti-Ville Kärjä. Suomi-rockin suomalaisuus Saimaa-ilmiö-elokuvassa / Terhi Skaniakos. Paikalliset ja globaalit skenet - medioitunut musiikkikulttuuri tutkimuskohteena / Tarja Rautiainen-Keskustalo. Aikuinen tutkija lastenmusiikin kentällä / Taru Leppänen.
Keywords: Kaurismäki, Mika, : 1955- : Saimaa-ilmiö; Koriseva, Arja, : 1965-; Kaurismäki, Aki, : 1957- : Saimaa-ilmiö; Kaurismäki, Aki, : 1957-; musiikki; musiikkikulttuuri; musiikintutkimus; etnomusikologia; lastenmusiikki; kulttuurintutkimus; musiikinhistoria; taidemusiikki; tanssi; antropologia; äänimaisema; kansanmusiikki; viestintä; mediakulttuuri; etnografia; paradigmat; konstruktivismi; analyysimenetelmät; metodologia; tutkimus; populaarimusiikki; rock; etniset vähemmistöt; barnmusik; musik; musikkultur; kulturforskning; musikhistoria; konstmusik; dans; antropologi; ljudlandskap; folkmusik; musikforskning; kommunikation; mediekultur; etnografi; paradigmer; konstruktivism; analysmetoder; metodologi; forskning; populärmusik; etnomusikologi; rock (musik); etniska minoriteter; Suomi; Finland; paradigm; musiikin kulttuurianalyysi