Murtuva säätyvalta, kestävä eliitti : senaattori Lennart Gripenbergin sukupiiri ja sääty-yhteiskunnan muodonmuutos - Gluschkoff, Jaana, 1949- (Helsinki : Suomalaisen kirjallisuuden Seura, 2008)
Summary: Changing society, eternal elite : senator Lennart Gripenberg's (1852-1933) family network and the modernisation of Finland.
Väitöskirja
Keywords: eliitit; eliter; henkilöhistoria; historia; historia; personhistoria; samhällsförändring; samhällsklasser; samhällsställning; släkter; social stratifiering; sosiaalinen kerrostuneisuus; ståndssamhälle; ständer; suvut; säädyt; sääty-yhteiskunta.; yhteiskunnallinen asema; yhteiskunnallinen muutos; yhteiskuntaluokat; yläluokka; överklassen; Finland; Helsingfors; Helsinki; Oulu; Pietari; S:t Petersburg; Stockholm; Suomi; Tukholma; Uleåborg; Viborg (Ryssland); Viipuri; Gripenberg, Lennart; Gripenberg, -- suku; Nyberg, -- suku; doktorsavhandlingar; väitöskirjat; 1800-luku.; 1800-talet.; 1900-luku.; 1900-talet.