Runeberg ja Vänrikki Stool 2000-luvulla : yhdeksän uutta suomennosta ja yhdeksän kolumnia - Runeberg, Johan Ludvig, 1804-1877.; Artipictura oy; Oksala, Teivas, 1936-2018; Edelfelt, Albert, 1854-1905 (Espoo : Artipictura, 2006)
Vårt land = Maamme -- Fänrik Stål = Vänrikki Stool -- Sven Dufva = Sven Tuuva -- Sandels -- De två dragonerne = Kaksi rakuunaa -- Fänrikens marknadsminne = Vänrikin markkinamuisto -- Den femte juli = Heinäkuun viides -- Landshövdingen = Maaherra -- Döbeln vid Jutas = Döbeln Juuttaalla / suomennokset Teivas Oksalan.
Sisältää Vänrikki Stoolin tarinoiden runojen uusia suomennoksia.
Kolumnit ilmestyneet aiemmin Kanava-lehdessä v. 2004.
Keywords: kansalliskirjailijat; kirjallisuudentutkimus; lyriikka; Suomen sota; kansallisromantiikka; nationalskalder; litteraturvetenskap; lyrik; finska kriget 1808-1809.; nationalromantik; Runeberg, Johan Ludvig, -- 1804-1877.; kertomarunot; suomenruotsalainen kirjallisuus; episka dikter; finlandssvensk litteratur