Museer ger mening : friluftsmuseerna Klosterbacken och Amuri som representationer - Sjöberg-Pietarinen, Solveig, 1946- (Åbo : Åbo Akademi University Press ; Pargas : Tibo-trading [jakaja], 2004)
Museums create meaning.
Väitöskirja
Utkommit även tryckt (ISBN 951-765-157-0).
Julkaistu myös verkkoaineistona.
Utkommit även digitalt (ISBN 951-765-158-9).
Keywords: Luostarinmäen käsityöläismuseo; Klosterbackens hantverksmuseum; Amurin työläismuseokortteli; Luostarinmäen käsityöläismuseo -- Turku; Amurin työläismuseokortteli -- Tampere; Meaning; open air museums; merkitykset; merkitys; kansatiede; merkitykset (semantiikka); museologia; museot; teoriat; ulkomuseot; museoesineet; representaatio; työväenmuseot; museotoimi; työläiset; käsityöläiset; historia; merkitys (tärkeys); käsityöläismuseot; etnologi; betydelser (semantik); museologi; museer; teorier; friluftsmuseer; museiföremål; representation (framställning); arbetarmuseer; museiväsen; arbetare; hantverkare; historia; betydelse (viktighet); hantverksmuseer; Turku; Tampere; Suomi; Åbo; Tammerfors; Finland; museums -- ethnology; museums -- meaning; museology; väitöskirjat; doktorsavhandlingar