Samfundets för svensk folklivsforskning årsskrift 1948 - Erixon, Sigurd (Liv och folkkultur, 1948)
"Denna publikation består av tvenne avdelningar. Den första, som benämnats "Löwgreniana", omfattar ett antal skildringar av några viktigare sidor av Löwgrens långa och för svenskt kulturarbete välsignelsebringande verksamhet. Den andra är ägnad åt folklivsforskningen och innehåller fyra vetenskapliga uppsatser." -- Förord
Keywords: Löwgren, John Gustaf Fredrik, : kunnianosoituksen kohde