Antiikin käsikirja - Castrén, Paavo; Berg, Ria; Pietilä-Castrén, Leena; Tuukkanen, Tiina (Otava, 2000)
"Mitä Aiskhylos kirjoitti? Miten Ateenan demokratia toimi? Mikä oli Marathonin taistelun historiallinen merkitys? Mitä lajeja Olympian kisoissa oli? Mikä on geison? Keitä olivat patriisit? Mitä ovat kahdentoista taulun lait tai mitä on gnostilaisuus? Teoksen 5000 hakusanaa ja runsas kuvitus tarjoavat tietoa niin antiikin ihmisistä, maista ja kaupungeista, tapahtumista, taiteesta ja kirjallisuudesta, aatemaailmasta, politiikasta, oikeuslaitoksesta, uskonnoista kuin arkeologisista kohteista, myös kristinuskon syntyvaiheista ja noususta Euroopan valtauskonnoksi - ajallisesti 2000-luvulta eKr. aina myöhäisantiikkiin, 500-luvulle jKr. Professori Paavo Castrén ja dosentti Leena Pietilä-Castrén ovat Helsingin yliopiston antiikin kulttuurin ja klassisen arkeologian opettajia." -- (takakansi)
Keywords: antiikki; historia; kulttuurihistoria; antiken; kulturhistoria; Kreikka; Rooman valtakunta; Grekland; Romerska riket