Identiteetti - Hall, Stuart; Herkman, Juha; Herkman, Juha; Lehtonen, Mikko; Lehtonen, Mikko (Vastapaino, 1999)
"Nykykulttuuri suorastaan pullistelee identiteettejä koskettelevia tekstejä. Niin kansallisia, etnisiä, sukupuolisia, yhteiskuntaluokkiin liittyviä kuin muitakin identiteettejä käsitellään ja työstetään päivittäin iltalehtien lööpeissä, prime time -televisiossa ja korkeakulttuurin eri muodoissa. 'Omaleimainen rakenteellinen muutos muokkaa modernien yhteiskuntien muotoa vuosituhannen vaihteessa. Kyse on meille sosiaalisina yksilöinä aiemmin vankkoja asemia antaneiden luokan, sukupuolen, seksuaalisuuden, etnisyyden, rodun ja kansallisuuden kulttuuristen maisemien pirstoutumisesta.' Näin kirjoittaa Stuart Hall, aikamme tunnetuin kulttuurintutkija. Kirjaan on koottu hänen keskeiset identiteettiä koskevat kirjoituksensa. Identiteeteissä Hallia kiinnostaa ennen muuta mahdollisuus maailman muuttumiseen, toimintaan. Hallille identiteeteillä on väliä. Juuri ne luovat perustaa politiikalle, joka rakentaa 'yhtenäisyyksiä erossa'." -- (Vastapaino)
Keywords: etninen identiteetti; etniset ryhmät; globalisaatio; identiteetti; kansallinen identiteetti; kulttuurierot; kulttuuri-identiteetti; kulttuurisosiologia; toiseus; etnisk identitet; etniska grupper; globalisering; identitet (självbild); nationell identitet; kulturskillnader; kulturell identitet; kultursociologi; främmandeskap