Vaivasta taudiksi : lapamatoon liittyvä kansanparannus erityisesti pohjoiskarjalaisen aineiston valossa - Naakka-Korhonen, Mervi, 1943- (Helsinki : Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1997)
Abstract: From illness to disease : ethnomedicine associated with broad tapeworm with particular reference to material from Northern Karelia, Finland.
Väitöskirja
Keywords: Diphyllobothriasis -- Treatment -- Finland -- History; Diphyllobothrium latum -- Finland; Traditional medicine -- Finland; Diphyllobothriasis -- history; Diphyllobothriasis -- therapy; Diphyllobothrium; Medicine, Traditional -- history; bandmaskar; bred binnikemask; finländare; folkmedicin; heisimadot; ihminen; kansanlääkintä; karelare; karjalaiset; leveäheisimato; loiset; loistaudit; lääkekasvit; lääketieteellinen antropologia; medicinalväxter; medicinsk antropologi; människan; parasiter; parasitsjukdomar; suomalaiset; Finland; Norra Karelen; Pohjois-Karjala.; Suomi; Academic Dissertation; doktorsavhandlingar; väitöskirjat