Drag på parnassen : två sextiotalsstudier - Söderling, Trygve ([Helsingfors] : [Helsingfors universitet], 2008)
Summary: Middle class with a human face.
Del 1. Medelklass med mänskligt ansikte : medelklassradikalism i fyra sextiotalsromaner av Christer Kihlman, Jarl Sjöblom, Marianne Alopaeus och Ulla-Lena Lundberg -- Del 2. Modernistdebatten : sak, person och fält i en finlandssvensk litteraturdebatt år 1965.
Julkaistu myös painettuna.
Julkaisussa painetun version sarjatieto: Meddelanden från avdelningen för nordisk litteratur, 1457-182X ; nr 18-19.
Päänimeke Drag på parnassen puuttuu osan 1 nimiösivulta.
Väitöskirja
Sisältää bibliografisia viitteitä ja hakemistoja.
Keywords: finlandssvensk litteratur; keskiluokka; kirjallisuudentutkimus; litteraturvetenskap; medelklassen; radikalism; radikalismi; romaanit; romaner; suomenruotsalainen kirjallisuus; teemat (kerronta); teman (berättande); doktorsavhandlingar; väitöskirjat; Alopaeus, Marianne; Kihlman, Christer; Lundberg, Ulla-Lena.; Sjöblom, Jarl; 1960-luku.; 1960-talet.