Julkaisufoorumi ja epäilyttävät lehdet. - Vainio, Annukka (2018)
Julkaisufoorumi on suomalainen julkaisukanavien tasoluokitusjärjestelmä, jonka tavoitteena on ylläpitää tieteellisten julkaisujen laadunarviointia. Sen toimintaa koordinoi Tieteellisten seurain valtuuskunta. Vain riittävän tieteellisiksi arvioidut julkaisukanavat voivat saada Julkaisufoorumi-luokan kolmiportaisella asteikolla. Yksi tieteenalakohtainen paneeli on tavallisesti vastuussa tieteellisten sarjojen laadunarvioinnista, jossa tulee huomioida tutkimusalalle tyypilliset julkaisukäytännöt, tiedeyhteisössä vallitsevat arvostukset ja tutkimusalojen tasapuolinen edustus korkeammissa tasoluokissa 2 ja 3.
jufo:0