Nordic cultural studies : introduction. - Eskola, Katarina; Vainikkala, Erkki (1994)
Teemanumeron toimittajat esittelevät lehden sisältöä tässä johdannossa. Kulttuuritutkimuksen asemaa ja juuria Pohjoismaissa tarkastellaan, erityisesti myös eri koulukuntien vaikutusta pohjoismaiseen tutkimukseen (brittiläinen Birminghamin koulukunta ja saksalainen Frankfurtin koulukunta). Kulttuurintutkimuksen monitieteisyyttä korostetaan.
Keywords: kulttuurintutkimus -- Pohjoismaat; tiedotustutkimus -- Pohjoismaat; antropologia -- Pohjoismaat; tieteidenvälisyys; sosiologia -- Pohjoismaat