Persoonallisuus, terveys ja hyvinvointi - Keltikangas-Järvinen, Liisa; Rajava, Niklas; Näätänen, Petri; Ryynänen, Arto.; Salmela-Aro, Katariina; Eronen, Sanna; Punamäki, Raija-Leena.; Puhakka, Taina; Lindeman, Marjaana; Verkasalo, Markku; Räikkönen, Kari.; Räikkönen, Katri, 1963-; et al. (Helsinki : Suomen psykologinen seura, 1995)
Sisällys:. 1. Persoonallisuus ja terveys 2. Persoonallisuus ja sairastumisriskiä välittävät menkanismit 3. Psykologiset tekijät ja metabolinen oireyhtymä 4. Emootioiden funktiot, säätely ja somaattinen terveys 5. Emootioiden psykofysiologiset tutkimusmenetelmät 6. Henkilökohtaiset projektit ja hyvinvointi 7. Ajattelu- ja tulkintastrategiat ja psyykkinen hyvinvointi 8. Psyykkisten selviytymiskeinojen sisältö ja tehokkuus traumaattisissa oloissa 9. Henkilöhvainnoinn harhat psykologin työssä 10. Sosiaalisesti suotuisa vastaaminen.
Persoonallisuus ja terveys -- Persoonallisuus ja sairastumisriskiä välttävät mekanismit -- Psykologiset tekijät ja metabolinen oireyhtymä -- Emootioiden funktiot, säätely ja somaattinen terveys -- Emootioiden psykofysiologiset tutkimusmenetelmät / Liisa Keltikangas-Järvinen, Katri Räikkönen, Niklas Ravaja, Petri Näätänen ja Arto Ryynänen -- Henkilökohtaiset projektit ja hyvinvointi : kognitiivinen lähestymistapa motivaatioon -- Ajattelu- ja tulkintastrategiat ja psyykkinen hyvinvointi / Katariina Salmela-Aro ja Jari-Erik Nurmi -- Psyykkisten selviytymiskeinojen sisältö ja tehokkuus traumaattisissa oloissa / Raija-Leena Punamäki ja Taina Puhakka -- Henkilöhavainnoinnin harhat psykologin työssä / Marjaana Lindeman -- Sosiaalisesti suotuisa vastaaminen : kontrolloitava virhetekijä vai osa hyvinvoivan ja rehellisyyttä arvostavan yksilön persoonallisuutta / Marjaana Lindeman ja Markku Verkasalo
Lisäpainokset kansalliskokoelmassa: [lisäp.] 2001
Lisäpainokset: [lisäp.] 2001.
A-tyyppi.
Keywords: persoonallisuus; terveys; sairastavuus; hyvinvointi; riskitekijät; sydäntaudit; tunteet; henkinen hyvinvointi; havainnointi; psykologit; virheet; selviytyminen; persoonallisuuden psykologia; Cardiovascular Diseases -- etiology; health behavior; Metabolic Syndrome X -- etiology; Metabolic Syndrome X -- psychology; Nervous System; Health Status; Mental Health; Psychological Techniques; personality; Type A Personality; Motivation; Goals; Thinking; Stereotyping; Delusions; Emotions; Aggression; Affective Symptoms; Stress, Physiological; Stress Disorders, Traumatic; Adaptation, Psychological; Psychophysiologic Disorders -- etiology; Psychophysiologic Disorders -- psychology; Cardiovascular Diseases -- psychology; psykosomatiikka; psykofysiologia; terveydentila; terveysvaikutukset; sydän- ja verisuonitaudit; tunne-elämä; motivaatio; rehellisyys; tutkimusmenetelmät; motoriikka; stereotypiat; hermosto; autonominen hermosto; kognitiivinen psykologia; personlighet; hälsa; sjukfrekvens; välfärd; riskfaktorer; hjärtsjukdomar; känslor; psykiskt välbefinnande; observerande