Muslimit Suomessa - Juntunen, Marko, 1966-; Pesonen, Heikki, 1966-; Sakaranaho, Tuula, 1955- (Helsinki : Yliopistopaino, 1999)
Sisällys. 1. Muslimit monikulttuurisessa Suomessa / Sakaranaho, Tuula, Pesonen, Heikki 2. Tataarit Suomessa / Leitzinger, Antero 3. Islam, pakolaisuus ja somalikulttuuri / Tiilikainen, Marja 4. Iranista Turkuun / Kinnunen, Virpi 5. Arabina Suomessa / Sabour, M'hammed 6. Suomen muslimit lehtivalokuvissa / Männistö, Anssi 7. Muslimit päivälehtien sivuilla / Sarlin, Tommi 8. Muslimiruokailuun liittyviä tapoja ja säännöksiä / Mustanoja, Ulla-Marjatta 9. Suomalaisten musliminaisten pukeutuminen / Palonen, Tiina 10. Hunnutettu gaselli: seksuaalisuudesta islamilaisessa kulttuurissa / El Kaddioui, Sylvia 11. Marokkolaisten nuorten miesten käsityksiä siirtolaisuudesta ja mieheydestä / Juntunen, Marko.
Kirjoittajat: Antero Leitzinger, Marja Tiilikainen, Virpi Kinnunen, M'hammed Sabour, Anssi Männistö, Tommi Sarlin, Ulla-Marjatta Mustanoja, Tiina Palonen, Sylvia El Kaddioui, Marko Juntunen. Sisältää mm.: Turku; Suomen iranilaiset, arabit, somalialaiset, marokkolaiset; Suomen tataarit.
Lisäpainokset: [Lisäp.] 2000.
EAKR.
Lisäpainokset: 2000.
Keywords: muslimit; tataarit; uskonnolliset vähemmistöt; islam; somalit; islamilainen kulttuuri; lehdistökirjoittelu; lehtikuvat; ruokakulttuuri; ruokailu; pukeutuminen; naiset; seksuaalisuus; mieheys; siirtolaiset; etniset ryhmät; maskuliinisuus; kansalliset vähemmistöt; joukkoviestimet; uskontotiede; kansallisuuskysymykset; kulttuuri; joukkoviestintä; monikulttuurisuus; pakolaiset; elämäntapa; julkisuus; suomalaiset; kulttuurierot; maahanmuuttajat; vähemmistöt; uskonto ja uskonnot; miehet; perheet; stereotypiat; media; muslimer; tatarer; religiösa minoriteter; islam; somalier; islamisk kultur; tidningsskriveri; pressbilder; matkultur; bespisning; klädsel; kvinnor; sexualitet; mansrollen; migranter; etniska grupper; manlighet; nationella minoriteter; massmedier; religionsvetenskap; nationalitetsfrågor; kultur; masskommunikation; mångkulturalism